Nieuws

Hulp bij campagnes komende verkiezingen

Afgelopen zaterdag was de Kick-off 2021 georganiseerd door GroenLinks landelijk in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De centrale presentaties stonden in het teken van de verkiezingen van de Provinciale Staten (PS) en het Europese parlement (EP). Kandidaten voor de Eerste Kamer stelden zich voor. Lokale bestuursleden, DMM’ers (digital media managers) en campaigners konden workshops bijwonen. 

 

Lees verder

Overlast lindebomen Beekdal

Donderdagavond 15-11 j.l. waren Lucas Janssen en Maartje van den Berg namens GroenLinks aanwezig op een bewonersbijeenkomst in gemeenschapshuis De Landjwaer. 

Lees verder

Compenserende maatregelen voor kwetsbare huishoudens bij begroting 2019

GroenLinks is tevreden met het behaalde resultaat na twee lange avonden vergaderen over de begroting en belastingmaatregelen 2019 Sittard-Geleen. Na een slopende marathonvergadering met de andere leden van de raad en het college van Sittard-Geleen (negen uur achter elkaar inclusief schorsingen!) was er gelukkig een compromis tussen coalitie en oppositie bereikt om de meest kwetsbare huishoudens volgend jaar te ontzien:

Lees verder

Raadsbijdrage GroenLinks tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 13 en 14 november 2018

Er moet in de  Gemeente Sittard-Geleen veel bezuinigd worden. We komen er niet onderuit dat sommige bezuinigingen pijn gaan doen. GroenLinks heeft de afgelopen tijd meegedacht en meegewerkt om de gigantische financiële opgave van deze gemeente het hoofd te bieden. GroenLinks heeft daarbij vanuit haar principes de grenzen van het toelaatbare streng bewaakt, en ook binnen en buiten deze raadzaal bij herhaling aangegeven, dat bij de te maken keuzes prioriteit moet liggen bij de menselijke maat. Fair en solidair is daarbij steevast het leidmotief, mede ingegeven door de grote waarde die wordt gehecht aan een inclusieve samenleving: een samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Hieronder leest u de hele bijdrage van GroenLinks tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Lees verder

Pagina's