Ik ben politiek actief geworden vanuit een brede maatschappelijke interesse. Na afronding van mijn op latere leeftijd gevolgde opleiding Nederlands Recht zocht ik een nieuwe vrijetijdsbesteding en vond die in een afdelingsvergadering van GroenLinks. De passie en bevlogenheid van Jan Muijtjens inspireerden mij en toevallig kwam de vacature burgerraadslid voorbij. Sinds 2008 heeft het virus vat op mij, en is mijn betrokkenheid en gevoel van verbondenheid met groen en sociaal steeds groter geworden. Met mijn motto “fair en solidair” probeer ik dat uit te dragen.

Na een aantal jaren als burgerlid actief te zijn geweest, werd ik in 2014 in de gemeenteraad gekozen. In mijn eerste raadsperiode vormde ik samen met Kim Schmitz en Frans Benders een hecht driemanschap, en wisten wij ons als oppositiepartij duidelijk te manifesteren.

Onze constructief-kritische houding werd alom gerespecteerd, en stond aan de basis van coalitiedeelname in de daaropvolgende raadsperiode. Kim werd onze wethouder, en ik mocht de nieuwe fractie gaan voorzitten die verder gevormd werd door drie nieuwkomers: Jos Janssen, Marco Schipper en Gitane Dumernit. Een succesvolle periode die helaas kort voor de finish werd overschaduwd door de “klap van de windmolens” en de kap van het Sterrebos.

De populariteit van Kim en onze rechte rug leverde ons bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 welgeteld 5 zetels op. Na samenvoeging met de fractie van de PvdA kwamen daar nog eens zetels 2 zetels bij, waardoor we als zevenspan een stevig stempel kunnen drukken. Met veel plezier en enthousiasme draag ik mijn steentje bij voor onze rood-groene idealen.