Doordat mijn huidige echtgenote al GroenLinks lid was en destijds werkzaam als Hoofd Afdeling Milieu bij een andere gemeente, ben ik, mede door haar uiteraard, steeds meer na gaan denken over duurzaamheid en milieu. Na een ontmoeting met Kim, onze wethouder, die mij de vraag stelde of ik niet iets bij GroenLinks zou willen doen, ben ik serieus hierover gaan nadenken en na de cursus “Blik Op De Raad”, waarbij mijn politieke interesse nog verder werd aangewakkerd, heb ik mij beschikbaar gesteld als lid van de steunfractie.

Na meer dan 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de keukenhandel, ben ik na de “crisis” in 2013 mijn baan kwijtgeraakt, omdat er in het bedrijf waar ik werkte mensen uit moesten. Gezien mijn leeftijd en zeer beperkte werk ervaring (ik wist inmiddels wel “alles” van keukens uiteraard) was er weinig kans op een andere baan en ben ik mij gaan richten op vrijwilligerswerk. Samen met een aantal vrienden hebben wij “Ut Platvorm” opgericht. Een internet platform en ook een Facebookpagina waarop aandacht wordt besteed aan kunst in de algemene zin van het woord, zich hoofdzakelijk richtend op de Westelijke Mijnstreek. Ook ben ik een aantal jaren vrijwilliger geweest bij Poppodium Volt in Sittard.

Ik woon sinds 2013 in Limbricht, ben 69 jaar oud, vader van 4 lieve dochters en opa van 8 prachtige kleinkinderen. Ook hebben wij een leuke Beagle, Lex!

Binnen GroenLinks ben ik na 1,5 jaar lid te zijn geweest van de steunfractie, sinds juli 2017 bestuurslid geworden. Daarnaast ben ik als webmaster ook verantwoordelijk voor de website. 

Mijn persoonlijke interesses zijn muziek en fotografie. Als muziekverzamelaar heb ik inmiddels een verzameling opgebouwd van ruim 4700 LP’s en CD’s.
Ik volg dan ook de ontwikkelingen bij Volt en de Domeinen op de voet en hoop dat Sittard-Geleen zich verder zal ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast ben ik ook een enorme SciFi fan en heb ook op dit gebied inmiddels een aardige verzameling films en TV-series in de kast staan.

Tevens gaat mijn aandacht uit naar het verder verduurzamen van de samenleving op het gebied van de natuur, energie, voedsel en de manier waarop wij met dieren omgaan. Ik hoop het echt bij leven nog mee te maken, dat de fossiele brandstoffen tot de geschiedenis gaan behoren en al onze energie op een duurzame manier wordt opgewekt. Dat heeft de toekomst!