Mijn politieke interesse is ontstaan vanuit een brede maatschappelijke interesse aan de ene kant en een diepgewortelde strijd tegen onrecht aan de andere kant. Mijn vader kon zich echt boos maken over de grote verschillen tussen arm en rijk en het stelselmatig misbruik van mensen aan de onderkant van de samenleving. Ik denk dat ik dat maatschappelijk engagement van hem heb meegekregen. Ik ben nu 10 jaar lid van GroenLinks. De combinatie van milieupartij met een sociaal hart spreekt me zeer aan. Wat ik daarnaast ook erg prettig vind is dat je vrienden maakt met mensen die dezelfde brede blik op de wereld hebben.

Na eerst vier jaar burgerraadslid in Echt-Susteren te zijn geweest in de commissie ruimtelijke ontwikkeling werd ik - na het vertrek van Jos Meeuws uit de GroenLinks fractie - verkozen tot fractievoorzitter. In die periode hadden we nog geen zetel in de raad.

Na een intensieve campagne behaalde GroenLinks in maart 2014 een restzetel in de raad van Echt-Susteren. We kwamen uit het niets en haalden meer stemmen dan de VVD en PvdA, een complete verrassing. Met één zetel kun je niet veel potjes breken. Toch ben ik blij dat ik daarna drie jaar lang in de oppositie kleur heb weten te geven aan de raad. Dat had ik niet in mijn eentje gekund. Met een actieve fractie van 4 burgerraadsleden die mij ondersteunden hebben we diverse kleine winstpuntjes weten te behalen en Echt-Susteren wat groener weten te kleuren.

Ik ben getrouwd met Lieve Vanderstegen, een fiere Vlaamse. We hebben twee mooie dochters Lieke en Janneke die al een tijdje zelfstandig wonen en werken, de ene als zorgcoach woonachtig in Geleen, de andere als letselschade juriste in Amsterdam. Ik ben inmiddels ook een jaartje trotse opa van kleindochter Nola, ‘ein sjoon ingelke’. In het dagelijks leven ben ik docent Vastgoed & Makelaardij, een zeer brede HBO bachelor opleiding in Eindhoven. Lieve en ik hebben ons huis in Nieuwstadt in mei 2017 verkocht en gaan in een wooncollectief van 7 stellen een nieuw avontuur tegemoet. We hebben grond gekocht in Munstergeleen naast de brasserie Abshoven waar we onze woondroom willen realiseren. Let wel, duurzaam en ecologisch en als het even kan binnen nu en een jaar. Tot die tijd wonen we nog even bij onze dochter op kamers…..

  • Stedelijke ontwikkeling.
  • Maatschappelijk vastgoed (in eigendom van de gemeente en publieke partijen).
  • Duurzaamheid en energietransitie.
  • Omgevingsbeleid en ruimtelijke ordening.
  • Bouwen en wonen.