OPROEP VAN GROENLINKS, D66, PvdA en SP  SITTARD-GELEEN OM ZONDAG 10 MAART MEE TE DOEN AAN DE GROTE NATIONALE KLIMAATMARS!

Op zondag 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers, werknemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet!

Waarom gaan we de straat op?

Nu is het moment. Het klimaat staat op de politieke agenda. En het debat gaat over de vraag welke maatregelen tijdig genomen gaan worden en wie de kosten gaan betalen.

Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Wij zijn:

  • Vóór een eerlijke verdeling van de lasten en lusten
  • Vóór ‘de vervuiler betaalt’
  • Vóór een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont
  • Vóór een toekomst met echte, groene banen

Ga met de trein mee! Door onderhoud rijden er echter deze dag geen treinen tussen Sittard en Roermond. Wel vertekt er een snelbus om 9:40 uur vanaf Station Sittard richting Roermond, waar we om 10:32 uur de trein kunnen nemen richting Amsterdam. (zie onderstaand reisschema)

De lokale afdelingen van GroenLinks, SP, PvdA en D66 roepen hun leden en kiezers op om op zondag 10 maart mee te doen aan de Klimaatmars in Amsterdam. Laten we met zijn allen zien dat er wel degelijk draagvlak is voor een eerlijk klimaatbeleid

We willen samen met de trein naar Amsterdam gaan. We vertrekken dan met de trein op zondagmorgen om 10:17 uur vanuit station Sittard.

Bij de Spoordeelwinkel van de NS zijn digitaal voordelige kaartjes te koop voor € 19,00.

We hopen dat veel inwoners vanuit onze stad op 10 maart mee gaan! Samen kunnen we het verschil maken en een krachtig signaal afgeven vóór een rechtvaardig klimaatbeleid. Omdat het kan. Omdat het moet.

 

Namens de afdelingsbesturen van GroenLinks, SP, PvdA en D66 te Sittard-Geleen

 

Luc Bezemer - voorzitter GroenLinks

Ellen Vaessen-ten Haaf  - voorzitter D66

Omar El-Attal - voorzitter PvdA

Emil Jacobs - voorzitter SP

 

Klik op onderstaande afbeelding voor het reisschema.