GroenLinks stelt vragen over vluchtelingenopvang

De raadsfractie van GroenLinks gaat ervan uit dat het College van B&W alles in het werk wil stellen om mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld al dan niet tijdelijk een veilige opvang te bieden, maar wil dat graag zeker weten.

Volgens de fractie zou de gemeente actief op zoek moeten zijn naar accommodaties waar vluchtlingen kunnen worden opgevangen, los van de vraag of deze accommodaties in het bezit zijn van de gemeente, van aan de gemeente gelieerde organisaties of eigendom zijn van particulieren.

GroenLinks meent dat die accommodaties volop binnen de stadsgrenzen aanwezig zijn en noemt daarbij Watersley, het Agnetenklooster in de Plakstraat en het Bisschoppelijk College aan de Parklaan.

De fractie wil daarom van het College van B&W een overzicht van accommodaties die geschikt (te maken) zijn voor noodopvang van vluchtelingen en of de gemeente daarvoor al uit eigener beweging accommodaties heeft aangeboden aan het ministerie of aan het COA.

Ook wil men weten hoeveel vluchtelingen de gemeente op korte termijn zou willen of kunnen opvangen en wat de gemeente nog meer doet om de gemeente Sittard-Geleen als vluchtelingvriendelijke stad verder te profileren.

Bron: http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20150902/groenlinks-stelt-vragen-over-vluchtelingenopvang/