Geen nieuwe plannen.

Geen nieuwe investeringen.

Geen nieuw beleid.

Nee….in Sittard-Geleen we spreken we een visie uit wanneer het om groen gaat.

Oh ja, de wethouder gaf in de commissie wel aan dat via handigheidjes en toevalligheden wellicht een en ander op het gebied van groen gerealiseerd kan worden. In onze ogen is dat echter teveel hopen op een toevallige samenloop van omstandigheden.

Voorzitter, mijn fractie houdt niet van dagdromen met een visie, mijn fractie houdt van aanpakken met een visie! Houd die Kollenberg en St.Rosa locatie groen! Maak je hard voor een blijvend groene Graetheide! Zorg voor meer groen in de wijken. In de hoofdlijnen van de visie kunnen wij ons zeker vinden. We moeten echter voorkomen dat het bij ambities blijft; er moet serieus werk worden gemaakt van de uitvoering. GroenLinks betreurt het dat aan dit stuk geen uitvoeringskader gekoppeld is met een jaarlijkse investering. De aantrekkelijkheid van onze gemeente als woon-, werk- en recreatieplek gaat immers met sprongen vooruit als we investeren in groen.

De fractie van GroenLinks is heel benieuwd of het ook bij visies vaststellen blijft als we het over de bakstenen, beton en cement van het nieuwe gemeentehuis in Sittard hebben. Of worden daar wel centen voor vrij gemaakt?