Burgercomité Sittard-Geleen “oefent” voor de mensenketting!

Bussen vanuit Sittard-Geleen naar mensenketting Stop Tihange

Op zondagmiddag 25 juni protesteren wij, mensen uit drie landen met verschillende talen, samen, hand in hand. We hebben een gemeenschappelijk doel: de onmiddellijke sluiting van de verouderde scheurtjesreactor in Tihange, vlak over de grens bij Maastricht.

De gevolgen van een kernramp in de kerncentrale van Tihange zijn desastreus. Honderdduizenden mensen moeten geëvacueerd worden, duizenden vierkante kilometers vruchtbaar en prachtig land worden dan voor vele tientallen jaren tot verboden gebied verklaard.

België heeft de kerncentrales niet nodig. Er zijn voldoenden schone en betaalbare alternatieven. Maar die komen niet tot bloei zolang kerncentrales met kunst- en vliegwerk (en met gevaar voor de bevolking) in bedrijf worden gehouden.

De rampen in Tsjernobyl en Fukushima hebben laten zien hoe ontwrichtend een kernramp is.

We zijn er klaar mee! De verouderde kerncentrales bij Tihange moeten dicht. We hebben als verontruste burgers ook in Sittard-Geleen en omgeving de handen ineen geslagen. We vormen een Burgercomité dat met steun van de gemeente u wil informeren over Tihange en vooral ook wil oproepen om mee te doen aan de grote mensenketting op zondagmiddag 25 juni. We organiseren bussen om het u gemakkelijk te maken!

Geef je snel op voor de bus!

De bussen vertrekken op zondagmiddag 25 juni om 13u00 vanaf Glanerbrook in Geleen of  13u15 vanaf Makado (ingang Oost) in Beek. De busreis kost € 3 per persoon. (kinderen tot 10 jaar gratis) Vooraf opgeven is verplicht. Dat kan door het sturen van een email naar: bussen046@gmail.com en noem je opstapplaats Beek of Geleen. Meer informatie: 06 - 23559780