We zijn supertrots dat onze beweging groeit en dat dat zichtbaar is in deze lijst! Kim Schmitz is opnieuw onze lijsttrekker.

  • 35 kandidaten.
  • Drie jonge vrouwen in de top 10 💪
  • Raads- en bestuurservaring 🦉🦉
  • Diversiteit.
  • Vertegenwoordiging van alle delen van de gemeente.

Dit team voor verandering moet de ambities van GroenLinks realiseren nu verandering in Den Haag uitblijft: eerlijke lokale oplossingen voor de aanpak van klimaatverandering en de woningnood in Sittard-Geleen, behoud van essentiële groene waarden en het terugdraaien van de groeiende ongelijkheid in de gemeente. 

De afgelopen jaren hebben we bewezen mee te kunnen besturen. Onze wethouder Kim Schmitz was zichtbaar, verbindend, eerlijk en betrokken. GroenLinks wil bij een goede verkiezingsuitslag graag weer meebesturen. Als grootste partij op links willen we onze programmapunten omzetten in daden.

Onze leden hebben 35 mensen verkozen voor onze kandidatenlijst. Het grootste aantal ooit op een lokale GroenLinks lijst in Sittard-Geleen.

Kim Schmitz

1. Kim Schmitz (Broeksittard, 45jr) | Lijsttrekker

Kim is sinds 2008 politiek actief voor GroenLinks. De afgelopen periode is ze wethouder Duurzaamheid, Armoedebestrijding, Jeugd & Onderwijs geweest.

Naast haar werkzaamheden voor GroenLinks werkt ze als zzp’er in de zorg.

Kim werkt hard, luistert en staat met de voeten in de klei. Ze is geboren in Geleen, is opgegroeid in Grevenbicht en Obbicht maar woont inmiddels al jaren in Sittard.

‘Samen met jou wil ik doorgaan met veranderen wat niet deugt, opstaan tegen ongelijkheid en een stem geven aan al die mensen die niet gehoord worden. Om met jou ervoor te zorgen dat hele gewone dingen, zoals een fijne plek om betaalbaar te wonen, liefdevolle zorg en een fatsoenlijke baan voor iedereen, de normaalste zaak van de wereld zijn.’

2. Jos Janssen (Munstergeleen, 60jr)

Jos is zittend raadslid voor GroenLinks en wil graag een tweede periode in voor GroenLinks. Jos is werkzaam als hogeschooldocent in de studierichting Economie en Communicatie, opleiding vastgoed & makelaardij. Met deze kennis is hij goed in staat om voor de hoogst actuele wooncrisis lokale oplossingen aan te dragen. En Jos is de initiatiefnemer voor de inmiddels succesvolle Groene Gevelbrigade van GroenLinks.

Jos breed
Marco Schipper

3. Marco Schipper - (Broeksittard, 50jr)

Ook Marco is in 2018 in de gemeenteraad gekomen en heeft als vakbondsbestuurder bij het FNV de nodige onderhandelingservaring. Die heeft hij ook voor GroenLinks afgelopen vier jaar bij herhaling kunnen inzetten. Hij heeft afgelopen jaren vanuit de raad de taak als waarnemend raadsvoorzitter gekregen waaruit zijn leidinggevende kwaliteiten en dienstbaarheid aan het lokale democratische proces ook zijn gebleken.

4. Felicitas Crutzen (Munstergeleen, 61jr)

Felicitas is geboren in Kerkrade en woont in Munstergeleen. Zij is momenteel burgerraadslid van GroenLinks en als oud raadslid en voormalig wethouder levert ze een goede bijdrage aan de fractie. In haar eigen coachingspraktijk begeleidt zij mensen die in de politiek actief zijn. Zij is ook werkzaam (als commissaris/toezichthouder) bij diverse woningcorporaties in verschillende regio’s van Nederland. Als commissaris is ze nauw betrokken bij diverse maatschappelijk dilemma’s van deze tijd zoals de wooncrisis, de energiearmoede en armoede en schuldenproblematiek.

Felicitas Avatar
Math de Loo

5. Math De Loo (Born, 63jr)

Math is de huidige fractievoorzitter en hij voelt zich in die rol “als een vis in het water”. Hij is eerst zes jaar burgerlid geweest en is nu alweer zeven jaar raadslid. Hij heeft de ambitie om nog een termijn aan dat raadslidmaatschap te verbinden en hij maakt daarbij het voorbehoud dat zijn ambitie geen rem mag zijn voor de doorontwikkeling en vernieuwing van de fractie. Hij is een financieel en fiscaal specialist. Ook buiten de raad en GroenLinks doet hij zijn sociale betrokkenheid gelden in diverse bestuursfuncties in de rood-groene sfeer.

6. Danjo Wertz - (Vrangendael, 51)

Danjo is na een tiental jaren in het bedrijfsleven (ICT) overgestapt naar het onderwijs. Daar werkt hij inmiddels al ruim 15 jaar als docent natuurkunde in het voortgezet onderwijs. Nu de kinderen thuis oud genoeg zijn is hij zich in GroenLinks gaan interesseren en volgde onze cursus “Blik op de raad” Sindsdien volgt hij de wekelijkse fractievergaderingen en is nu graag kandidaat. Duurzaamheid, natuur en sociale zekerheid zijn thema’s die hem aanspreken.

Danjo Wertz
Zina Jaf

7. Zina Jaf (Sanderbout, 21jr)

Zina is geboren en getogen in Sittard in een Iraaks-Koerdisch gezin en woont in Sanderbout. Ze werkt bij de LevantoGroep in Maastricht, in een beschermde woonvorm binnen de GGZ en zit in het laatste jaar van haar bacheloropleiding op Zuyd Hogeschool. Ze staat met haar voeten midden in de maatschappij en ontvangt dagelijks signalen hoe wij Sittard-Geleen nog mooier kunnen maken voor iedereen. In de raad wil ze een jong en progressief geluid laten horen en zorgen voor een nóg mooier en duurzamer Sittard-Geleen. Recent organiseerde ze met medestudenten nog een geslaagde inzamelactie voor vluchtelingenkinderen in de noodopvang.

8. Amani Boukhrissi (Sittard-Centrum, 19jr)

Amani is een enthousiaste studente Rechtsgeleerdheid in Maastricht. Ze zet zich graag in voor anderen in de maatschappij. Geboren en getogen in Sittard als een nieuwsgierige meid met een migratieachtergrond, besefte ze al snel dat we méér moeten doen. Voor jongeren, voor de lhbtiq+ community, voor inclusiviteit en voor onze planeet. Sinds 2016 is Amani actief lid van ‘Veer Zeen Jongk’, de jongerenadviesraad van de Westelijke Mijnstreek.

Amani Boukhrissi
Jennifer Slippens 3

9. Jennifer Slippens (Limbrichterveld, 23jr)

Met Jennifer presenteren we de derde jonge vrouw op onze kandidatenlijst. Ze is sinds dit jaar ook de voorzitter van de Limburgse afdeling van onze jongerenorganiatie DWARS. Ze was een van onze actieve buurtcampaigners in Geleen bij de recente Tweede Kamerverkiezingen. Heeft de hbo-rechtenstudie afgerond bij de Hogeschool Zuyd en werkt inmiddels als uitkeringsdeskundige bij het UWV in Heerlen.

10. Fahim Hamgham (Geleen-Centrum, 34jr)

Fahim is inmiddels ruim vier jaar adviseur van de GroenLinks fractie in het Limburgs Parlement. Hij kent het reilen en zeilen van de lokale politiek in zijn werkzaam leven als raadsadviseur en plaatsvervangend griffier in de gemeente Stein.

Fahim Hamgham
Kandidatenlijst
De complete kandidatenlijst.