GroenLinks zorgt voor meer werk en een sterkere economie door te investeren in de banen van de toekomst zoals bij projecten voor schone energie, in een gunstig vestigingsklimaat voor innovatieve industrie en onderwijsinstellingen actiever in te laten spelen op de behoefte uit de regio.

Als de gemeente bedrijven als NedCar en Sabic flinke financiële voordelen gunt mag worden verwacht dat deze bedrijven veel meer investeren in het opleiden naar werk en bijscholing van inwoners van onze gemeente.

GroenLinks wil een goede gemeentelijke dienstverlening voor ondernemers. Er komt één loket waar starters en ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen. We brengen hierbij ook het energie- en sociaal-loket samen en stimuleren daarmee maatschappelijk verantwoord ondernemen.

GroenLinks vindt dat ook in Sittard-Geleen gelijk werk, gelijk betaald moet worden. Iedereen telt mee en wie dat nodig heeft krijgt een steuntje in de rug. Er moet een eerlijke balans komen tussen inzet en inkomen, waarbij meedoen beloond wordt.