Doe mee aan Internationale Klimaatmars in Parijs!

De gevolgen van de opwarming van de aarde zijn groot en ontvouwen zich sneller dan verwacht. Nu al zijn die  gevolgen zichtbaar: sneller smeltende gletsjers, grote overstromingen, gebieden met enorme droogte. Mensen worden gedwongen hun leefgebied te verlaten. Klimaatvluchtelingen.  Als we niet NU internationaal tot actie overgaan dreigen de gevolgen steeds onbeheersbaarder te worden. Dan verliezen we de controle op het klimaat. Een klimaatcatastrofe is dan het gevolg.

Dit mag niet gebeuren! We moeten wereldwijd forse stappen zetten in het terug dringen van het gebruik van fossiele energie en overschakelen op duurzame vormen van energie. Nederland loopt helaas hopeloos achter. Gelukkig groeit in brede kringen het besef dat het snel anders moet! President Obama en de Paus deden scherpe uitspraken en zien het gevaar.

In december komt de internationale politieke gemeenschap in Parijs bijeen voor een  cruciale klimaattop! Bindende afspraken zijn nodig.

We moeten als burgers aan de wereldleiders laten zien dat er een goed klimaatverdrag gesloten moet worden. Om de druk op te voeren wordt er gewerkt aan een massale internationale demonstratie in Parijs. 

Ga mee naar de Klimaattop in Parijs; geef je op voor bus vanuit Maastricht

Milieudefensie organiseert een busreis naar de Klimaattop in Parijs. Ook vanuit Maastricht zal er vrijdagochtend 11 december een bus vertrekken. In de avond van 11 december kunt u dan deelnemen aan een reusachtige menselijke keten in het hartje van Parijs georganiseerd door het internationale Friends of the Earth-netwerk. Zaterdag 12 december wordt naar verwachting de grootste gezamenlijke klimaatmobilisatie ooit gehouden met een grote klimaatmars in Parijs.

Voor €60 kunt u mee vanuit Maastricht. In de prijs zit de busreis retour, een eenvoudige overnachting en een vegetarische maaltijd en ontbijt. U bezoekt twee bijzondere evenementen: de menselijke keten op vrijdag en de grote klimaatmars op zaterdag 12 december. De bus zal zaterdagavond laat 00u30 weer terug in Maastricht zijn.

Opgeven graag zo snel mogelijk bij Milieudefensie. Daar treft u ook nadere informatie aan over de busreis:

https://milieudefensie.nl/klimaattop-parijs/busreis-naar-parijs 

 

Voor meer informatie, klik hier!