Cartoon 1

Altijd al nieuwsgierig hoe de gemeenteraad tot haar keuzes komt? Hoe werkt de lokale politiek? Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de ontwikkelingen bij NedCar, de andere dag ben je bezig met de jeugdzorg, fietspaden, plan om kinderarmoede de stad uit te krijgen of het bevorderen van duurzame energie.

Welke instrumenten heeft een raadslid? Wat zijn de taken in relatie met die van de Burgemeester en Wethouders? Wat maakt het werk binnen een politiek partij zo leuk?

Dit is je kans! In een korte oriëntatie cursus die GroenLinks organiseert maak je kennis met de lokale politiek.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De korte cursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de lokale politiek of voor mensen die overwegen zelf actief te willen worden. Woon je in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Beek of Stein: dit is je kans! De cursus wordt gegeven door GroenLinks raadslid Jos Janssen, Felicitas Crutzen (cursusleidster en burgerraadslid) en Wouter Ernes (raadsgriffier in Waalre.

Wanneer en hoe opgeven?

De oriëntatie cursus start op woensdagavond 19 mei 19u30 en wordt vervolgd op de woensdagavond 26 mei  en zaterdagochtend 5 juni (10u00-13u00) met een afsluitende lunch waar ook kennis gemaakt kan worden met onze wethouder Kim Schmitz. Je krijgt ook digitaal het landelijk orientatiepakket over lokale politiek als achtergrondinfo aangeboden.

Opgeven kan door in een mail met een korte motivatie op te sturen vóór 13 mei naar: sittardgeleen@groenlinks.nl

Afhankelijk van Corona ontwikkelingen pogen we de bijeenkomsten van 19 mei en 5 juni op verantwoorde wijze fysiek te laten plaatsvinden en die van 26 mei kun je online deelnemen van huis uit.

Cartoon 2