13 juni jongstleden was ik aanwezig bij de bijeenkomst Omwonenden MAA te Ulestraten. De bijeenkomst was drukbezocht met zo’n 100 mensen die nauwelijks in de ruimte pasten. Er heerst grote belangstelling voor dit onderwerp aangezien het de levens van veel mensen beïnvloedt. Zowel direct als indirect.

Het concept van de Luchtvaartnota laat verschillende scenario’s zien die allen een heel ander maar diepgaand effect zullen hebben op de leefwereld en de economie van Limburg. Met de economie kaart wordt maar al te graag gewapperd vanuit de visie voor uitbreiding van MAA. Dat terwijl een zeer belangrijke economische sector, namelijk die van het toerisme in Limburg zeer schadelijke gevolgen zal ondervinden bij uitvoering van de plannen. Terwijl MAA met 80 miljoen aan subsidie in de lucht gehouden wordt en qua economisch belang eigenlijk niet echt veelzeggend is. De 200 banen vallen in het niet bij het aantal mensen (21 000 Fte) werkzaam in de toeristische sector. In die zin is het zaak om de discussie zuiver te houden en allereerst te kijken of er draagvlak voor is onder de bevolking. Ik kon bij de drukbezochte bijeenkomst zien dat er grote zorgen leven bij de omwonenden, zorgen die ik terug kon zien in de strijdvaardigheid om het heft in eigen handen te houden. Met dat doel is er een handtekeningenactie gestart die de krachten moet bundelen om een duidelijke stem te geven aan wat er leeft.

Teken jij ook voor schone lucht, voldoende nachtrust en een bloeiende toeristische sector in ons mooie Limburg? Bescherm dan wat je lief is en doe mee met de handtekeningenactie.

 

Het formulier vindt u hier onder als bijlage.