Nu Kim Schmitz op de nominatie staat om wethouder te worden, was voor haar het moment aangebroken om afstand te doen van het fractievoorzitterschap. Met heel veel liefde en plezier en in goede harmonie met de fractie heeft zij zich van haar taken gekweten. Wij zijn haar daarvoor heel dankbaar en gunnen haar minstens zoveel vreugde in haar nieuwe uitdaging.

Het was voor iedereen duidelijk, dat Math De Loo in beeld was om haar opvolger te worden. Math loopt inmiddels 10 jaar mee, waarvan 6 jaar als burgerlid en sinds 2014 als raadslid. In de afgelopen periode heeft hij binnen en buiten de fractie zijn sporen verdiend, en geniet alom respect en vertrouwen. In de fractievergadering van 14 mei werd hij dan ook aangewezen als de nieuwe fractievoorzitter. Math voelt zich zeer vereerd met deze rol, en hoopt in de voetsporen van Kim net zo succesvol te zijn:

“Ik heb er heel veel zin in, moet nog veel leren, maar met steun van alle talenten in de fractie kunnen we samen heel ver komen. Het zal nog even zoeken zijn in een nieuw vergaderstelsel en in nieuwe verhoudingen, maar dat geldt voor iedereen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om in goede afstemming met bestuur en afdeling de o zo gewenste verandering in gang te zetten.”